sâmbătă, 21 noiembrie 2009

"Vienna Magic”

„Johann Strauss Ensemble”
(re)aduce în România
magica atmosferă a sărbătorilor de Crăciun din Viena

Sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei, prestigiosul Johann Strauss Ensemble a fost invitat şi în acest an de Pro Show Music să (re)aducă în România magica atmosferă a sărbătorilor de Crăciun din Viena.
Beneficiind de susţinerea personală a Ambasadorului Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa, Domnul Martin Eichtinger, muzicienii de la Johann Strauss Ensemble vor întreprinde, în perioada 12 - 20 decembrie 2009, un turneu de concerte în principalele centre culturale din România:
● 11 decembrie, ora 19:00: Craiova - Teatrul Naţional “Marin Sorescu”
● 12 decembrie: Timişoara - Filarmonica “Banatul”
● 14 decembrie: Sibiu - Sala “Thalia”
● 15 decembrie: Iaşi - Casa de Cultură a Sindicatelor
● 16 decembrie: Bucureşti - Sala Palatului
● 17 decembrie: Cluj-Napoca - Teatrul Naţional
● 18 decembrie: Târgu Mureş - Palatul Culturii
● 19 decembrie: Braşov - Teatrul „Sică Alexandrescu”

“Ne aflăm pentru al patrulea an consecutiv în turneu naţional şi pentru al cincilea an la Bucureşti. Ţinând cont că în România sunt foarte multe săli cu o capacitate sub 800 de locuri, anul acesta am pregătit un spectacol special pentru turneul din ţară şi unul special pentru Bucureşti. Spectacolul de turneu reprezintă, practic, o continuare a spectacolului de anul trecut, Vienna Magic, un spectacol interactiv de muzică bună şi umor. Am vrut ca anul acesta să satisfacem toate exigenţele spectatorilor din România şi, de aceea, a apărut ideea de a realiza un spectacol separat pentru Bucureşti şi un spectacol separat pentru alte oraşe din ţară. Suntem siguri ca veţi fi încântaţi de spectacolul nostru şi că vă veţi aminti cu plăcere de seara de “magie vieneză” pe care o pregătim pentru dumneavoastră. ” (Russell McGregor)
Russell McGregor
Prim-solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi charismaticul concert-maestru al orchestrei celebrului Palat „Schönbrunn” din Viena, Russell McGregor. De-a lungul carierei muzicale, Russell McGregor a avut ocazia să îi acompanieze şi “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, José Carreras, Placido Domingo şi mulţi alţi artişti de renume internaţional. Născut în Oxford (Anglia), Russell McGregor a crescut şi a început studiul muzicii în îndepărtata Australie, loc în care a revenit pentru a susţine un concert triumfal la celebra Opera House din Sidney. În prezent, Russel McGregor locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice. Vioara la care cântă Russell McGregor a fost fabricată în anul 1697 de celebrul lutier italian Carlo Giuseppe Testore.
„Johann Strauss Ensemble” - de la Lanner la Strauss
„Sunt multe momente în care spectatorii sunt efectiv electrizaţi…” (Deutsche Zeitung)
“O seară magică, de neuitat!” (Wiener Allgemeine Zeitung)
Sunetul tipic austriac, plus o picătură de umor, stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de virtuozi, aplaudată cu entuziasm de spectatorii de pe toate meridianele lumii.
„Johann Strauss Ensemble” a fost fondat în anul 1985, la iniţiativa muzicienilor din „Bruckner Orchester” - Linz. În afara concertelor care pot fi comparate cu celebrul eveniment muzical „Neujahrskonzert” din Viena, orchestra a devenit populară graţie spiritului în care apare pe scenă, un spirit tipic straussian, cu un dirijor aflat inclusiv în ipostaza scenică de solist-interpret.
Până în prezent, „Johann Strauss Ensemble” a concertat cu succes la Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Zürich, Hamburg, Berlin, Salzburg, Viena, Linz, Tokyo, Osaka, Melbourne, Sidney şi în multe alte oraşe ale lumii, colaborând cu violonişti reputaţi, precum Joji Hattori, Aleksey Igudesman sau Alfred Pfleger. De-a lungul anilor, ei au concertat sub bagheta dirijorală a maeştrilor Martin Sieghart, Christoph Campestrini, Werner Steinmetz ş. a.
Concertele prezentate cu scop umanitar au implicat „Johann Strauss Ensemble” în activităţile caritabile ale unor importante fundaţii la nivel mondial, precum: “NACHBAR IN NOT” sau “DR CHRISTIAN BARNARD FOUNDATION”.
“Lucrez de patru ani cu artiştii austrieci şi au reuşit să mă surprindă plăcut de fiecare dată cu calitatea spectacolului lor. Un turneu cu Johann Strauss Ensemble este o experienţă extraordinară, modul lor de a comunica cu publicul şi calitatea interpretării m-au cucerit pentru totdeauna, eu nefiind doar producătorul acestui turneu, ci şi unul dintre cei mai mari fani ai Johann Strauss Ensemble” (Eugen Cermac - producătorul turneului)
Iulia NEGREA,
Secretar relaţii publice - Filarmonica „Oltenia”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu